Mattekul

Den senaste veckan har vi färdighetstränat mycket på addition- och subtraktion inom talområdet 0-10. Det är fortfarande viktigt för många av barnen att ha ”plockisar” att räkna med. Målet är att alla talen upp till 10 blir automatiserade, dvs att man  inte behöver räkna, utan att man ”ser” svaret direkt. Vi jobbar mycket med förståelsen, dvs kopplar talen till händelser. ”Störst först” är också ett tankesätt som vi jobbar med. T.ex 2+7 – tänk 7 +2, börja räkna från 7 och två uppåt.   10-kompisarna kan ni träna lätt genom att antingen ha kort 1-10 från en kortlek eller göra egna kort. blanda och lägg korten med baksidan upp. Ta upp ett kort, t.ex 6 och den som säger 4 först, vinner kortet.

Idag har barnen jobbat med ma-appar på Ipads.

Exempel på ma-appar: Mattemums, maxi dice, mad math (bingo med olika tal att räkna ut), olika klockspel, etc.

imageimage