Välkommen till klassen, Louise!

Vi hälsar Lousie hjärtligt välkommen till klassen imorgon.
Vi såg en film som handlade om Elliott som är ny i klassen för att få lite tips om hur vi kan hjälpa Louise så att hon trivs hos oss och får många nya vänner.

Vi hälsar och tackar Lukas W:s mamma som var och hälsade på oss ett par timmar i skolan fredagen innan lovet.

Vi var och såg en teaterföreställning med  mamma Måd. Vi lärde oss hur man ska vara som vän och en massa roliga sånger till det. Sångerna kommer vi att fortsätta att använda oss av. Vi gjorde fina armband med ordet KRAFT (kraftfullt arbete för trygghet) och vi skrev upp vad vi kunde göra för att ingen på vår skola ska bli mobbad. Detta skrev vi på små rosa postit lappar som sedan ska bli en tavla tillsammans med andra elevers postit lappar.

Vi ska prova att använda oss av storybird i undervisningen så Jenny har gjort en test som hon nu även testar att lägga ut på bloggen. Verkar dock som att hon måste publicera inlägget för att se om det fungerar. Annars får hon leta vidare efter annan lösning 🙂 Testen är att se om det går att se sagan som hon skrev här: storybird.com

När det gäller Mästare klassen har vi nu tänkt till och inga färdiga material är så bra att man inte själv kan göra om dom lite. Tanken är att inte ha belöningar bara om man lyckas (vem sätter den ribban?). Utan ha belöningar för att alla kämpar på och för att tagga oss att fortsätta med vårt projekt. Därav kommer små belöningar läggas in med jämna mellanrum för att man ska motiveras till ett fortsatt bra arbete. Är det något ni undrar över så går det bra att maila: jenny.borg@sjobo.se

One Reply to “Välkommen till klassen, Louise!”

1. Ja det fungerade med storybird. Men lägg inget fokus på att läsa sagan den var bara en ren test 🙂 Tanken är att era barn ska skriva egna som vi sedan lägger in här. Alltid roligare att skapa om man har mottagare till det man skriver.