Aprilskämt, matematik och öppet hus

Dagarna rusar iväg och vi har hunnit ha påsklov och några stycken nationella prov. Vi har dom måndagar till onsdagar då även Åsa har sin arbetstid då. Denna vecka blir det på måndag och tisdag som vi har dom.

Vi vill påminna om idrottskläder på måndagar för om man glömmer dom får man ha lektionspass inne i annan klass. Eleverna skyller gärna på er om de har glömt dom 🙂

Eleverna får logga in på elevspel hur ofta dom vill och deras inloggningar finns i den svarta loggboken som ska vara med till skolan varje dag.

Vi kommer i veckan att börja med vårt nya tema som heter Vårens knoppar och droppar. Vi börjar varje morgon med en mattegåta från ur.se. Vi kommer att fortsätta ha någon minuts matematik på morgonen efter att vi har läst. På fredagar har vi spelhåla med olika stationer av matematikspel. Väldigt uppskattat och vi kommer att fokusera på olika områden med olika material.

Jenny har äntligen lärt sig att lägga in filmer via youtube och jobbar nu med att hitta filmerna på de olika iPadsen. En del kommer att läggas på bloggen, andra sparas tills det är öppet hus 18/4 kl. 15.30-17.30. Några filmer kan tyvärr ha försvunnit när vi har behövt omstarta två iPads.

image image image image image

Årets aprilskämt stod Jenny för men som hon fick slita. Hon förklarade att det hade visat sig att många elever fått fotsvamp när de har duschat efter idrotten. Sjuksköterskan skulle nu gå igenom alla fötter då vi måste stoppa spridningen. Några följde direktiven direkt medan några tvekade och andra protesterade vilt 🙂 Jenny fick då berätta att det var rektorn som hade bestämt det och att alla på hela skolan skulle kollas, därav var det viktigt att alla hade fötterna på bordet 8.45. Alla fötter var inte på bordet och protesterna haglade så det var bara att avslöja att det hela var ett aprilskämt 🙂

Jenny hade sedan fullt upp med att försöka sära på allvar och aprilskämt, era barn var väldigt uppfinningsrika när det gällde att ge igen 🙂