Tack för besöken igår

Vad roligt att så många kunde komma igår på vårt öppna hus. Inom kort kommer Jenny nu att lägga ut våra filmer på bloggen. Eleverna tycker om att få visa upp vad de har gjort.

Vi vill berätta att ett led i vårt fortsatta värdegrundsarbete är att Kristina (elevsamordnare), Pia (bitr rektor) och Paula (specialpedagog) har smågrupper vid två tillfällen och pratar värdegrund. De började igår och kommer att träffa eleverna igen på fredag nästa vecka. Vi jobbar mycket med värdegrunden då vi har en del okamratliga beteende i klassen. Vi har även ett språkbruk som inte är okej. Vi har via en hemlig burk lagt i fula ord vi hört på rasterna. Vi pedagoger trodde inte att vi hade så många och fula ord som lapparna i lådan visade oss. Idag har vi pratat om en del av de orden rakt upp och ner med en uttalad åsikt om att de orden  inte ska förekomma mer. Allt som sker i skolan rapporteras inte vidare till er om vi anser att det är löst på plats. Det som händer på rasterna tar rastvakterna itu med och löser. Sen när lektionen har börjat är det undervisning som gäller. Vid tillbud eller misstänka kränkningar meddelas berörda föräldrar. Undrar ni något om just er elev så är det bara att ringa eller maila.

Prata gärna med era barn om att alla förtjänar en extra chans. Det som varit i förskoleklassen, ettan och tvåan, till och med förra terminen ska när det är utrett inte dras upp igen vid nästkommande konflikt. Många elever sitter fast vid att ”så har hen alltid gjort eller sagt”. Många vill ge igen men man behöver lära sig att släppa de konflikter som varit.

Vi vill påminna om kläder efter väder. Idag blev många blöta. Vi är ute oavsett väder på rasterna förutom vid åska.

Ha en fortsatt bra dag!